Urgentie Investeringsprogramma kost SRD 1,2 miljard
01 Jun 2016, 05:34
foto


Het Bruto Binnenland Product (BBP) zal dit jaar maximaal 2% dalen door het Urgentie Investeringsprogramma van de regering. Met dit programma en zijn spin-off effecten is een bedrag van SRD 1,2 miljard (US$ 250 mijloen) gemoeid. De weerbaarheid van de ondernemers en werkers wordt daarmee vergroot en ook de groeicapaciteit. Dit staat in het Strategisch en Herstelprogramma 2016-2018.

Het Urgentie Investeringsprogramma is opgedeeld in drie subgroepen. Voor verbetering van de fysieke infrastructuur voor de productieve sector en overige economische activiteiten, is SRD 396,9 miljoen begroot. Met de uitvoering van dit programma ziet de regering op korte termijn de productie en export groeien. Zij zegt dat hiermee een te sterke daling van het BBP gedurende de stabilisatieperiode dit jaar wordt voorkomen.

Binnen deze subgroep is voor de opzet van kinderopvang in de districten SRD 4,5 miljoen begroot, terwijl er voor renovatie en uitbreiding van dienstencentra SRD 7,1 miljoen is becijferd. Voor het maken van een civieltechnisch bestek (verkavelingsplan) voor de woningbouw is SRD 21, 76 miljoen opgebracht. Het ziekenhuis van Wanica komt ook voor in het Urgentie Investeringsprogramma. Voor dit ziekenhuis is SRD 193,7 miljoen begroot, terwijl voor de Dormitory Wanica Hospital Center SRD 20,8 miljoen is begroot. Voor het EBS-netwerk voor het Wanica Ziekenhuis heeft de regering SRD 48,75 miljoen opgebracht en voor de drinkwaterlevering aan dit ziekenhuis SRD 29,2 miljoen.

Met de tweede subgroep investeringen in sleutel productiebedrijven is SRD 595 miljoen becijferd en uitgewerkt. Ontwikkeling van de veehouderij (SRD 289,3 miljoen) en rehabilitatie pompgemaal Wageningen en de opzet van een nieuw gebouw (SRD 197,6 miljoen) zijn de grootste posten binnen deze groep. Voor de rehabilitatie en herstructurering van Alliance is SRD 32,2 miljoen begroot.

Voor de derde subgroep die te maken heeft met investeringen in sleutelaspecten is SRD 223,2 miljoen ingevuld. In deze subgroep gaat het om arbeidsinspectie en veiligheid, crash ICT-programma en communicatie, arbeidsbemiddeling en bescherming en de opzet en exploitatie van noodopvang voor slachtoffers van mensenhandel en- smokkel. Binnen deze groep is SRD 150 miljoen uitgetrokken voor wat de regering noemt ‘conditional cash transfer’ aan huishoudens in ernstige armoede.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May