'Mensenhandel geen ver-van-mijn-bed-show'
25 May 2016, 23:38
foto
Een groepsfoto van de deelnemers, met het hoofd van de TIP – unit van het Korps Politie Suriname en wnd directeur Juspol.


De tweede training Trafficking in Persons (TIP) van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) aan een groep Milieu-inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is gisteren afgesloten. Mensenhandel is geen ver-van-je-bed-show’, zegt Astracia Warner, hoofd Milieu-inspectie van het BOG. “De hele samenleving moet zich ervan bewust worden dat er mensen van hun vrijheid worden beroofd.”

Warner is blij met de opleiding die haar personeel heeft gevolgd. De groep keek ter afsluiting van de training naar de film ‘Taken’, die over mensenhandel gaat. Alles wat zij op de training gehoord hebben, konden ze terugvinden in de film, zeggen de cursisten. De groep heeft een beeld kunnen krijgen van de grootte van een organisatie die aan mensenhandel doet; vanaf de man van de straat tot topfunctionarissen houden zich ermee bezig.

De film gaf de cursisten ook de gelegenheid om anders te kijken naar het probleem. Humphrey Tjin Liep Shie, waarnemend directeur van Juspol, heeft de groepsleden bedankt voor het participeren en hoopt dat het ministerie op hun medewerking kan rekenen bij het aanpakken van mensenhandel- en -smokkel.

De training is een onderdeel van de trainingssessies waarmee de werkgroep Traffic in Persons op 3 mei is gestart. De bedoeling van de sessies is om tot een effectieve aanpak van mensenhandel in Suriname te geraken, zegt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May