Binda: Platform opgericht nadat bakzeil gehaald is
24 May 2016, 03:37
foto
Sham Binda, voorzitter van de Akmos.


De Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos), maakt geen deel uit van het overlegplatform van vijf belangenbehartigingsorganisaties uit het bedrijfsleven. Sham Binda, voorzitter van de Akmos zegt aan Starnieuws dat terwijl er gesproken werd over de oprichting van het platform, de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB) koos voor dialoog. De Akmos besloot de actie aangekondigd door C-47 te ondersteunen. Ook de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) is met de regering gaan praten. Nu de dialoog mislukt is, is in alle haast het platform geproclameerd.

Binda zegt dat Akmos altijd overleg voert met bedrijfslevenorganisaties en daar ook open voor staat. Het is volgens hem niet nodig om een apart platform in het leven te roepen, terwijl er al overleg gevoerd wordt. De Akmos heeft deelgenomen aan de gesprekken, maar kon zich niet terugvinden in het oprichten van een platform. "Er is nu geen ruimte meer voor dialoog, want de regering heeft al haar besluit genomen om naar het Internationaal Monetair Fonds te gaan. De stroomtarieven die verhoogd zijn, worden ook niet teruggedraaid," stelt Binda.

"De Akmos heeft met de vakbeweging deelgenomen aan de protestmanifestatie van 13 mei. Die samenwerking wordt voortgezet. Wij weten niet wat het platform dat nu is opgericht, gaat doen. Wij willen ons daar niet aan binden," stelt Binda. Hij haalt aan dat ASFA helemaal niet uitgenodigd werd voor dialoog. Ineens was de ASFA ook samen met VSB en de Kamer van Koophandel en Fabrieken in gesprek met de regering. "Nu iedereen bakzeil gehaald heeft, is in het weekend een document opgesteld en maandag het platform geproclameerd," stelt Binda die zijn reserves heeft bij de stap.

De Algemene Aannemers Vereniging, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, de Tourism Union of the Republic Suriname, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de Vereniging Surinaamse Winkeliers, hebben een overlegplatform opgericht maandag. Binda vindt dat als het de organisaties menens is, de leden uit de Staatsraad, het Tripartiet Overleg en de Sociaal Economische Raad moeten worden teruggeroepen.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January