Gelovigen bidden om 'onheil over Suriname' te keren
22 May 2016, 00:00
foto
Honderden gelovigen bidden voor land en volk op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto's: René Gompers)


“Suriname, drai! Noso u’no man tyar’ a lai. En un’ no wan tan pai!” Met deze roep is de 'Stille Verootmoedigingsloop' op het Onafhankelijk- heidsplein zaterdag afgesloten. Honderden christenen zijn ‘in het hart van Paramaribo’ bijeengekomen om zich te verootmoedigen voor God, Zijn genade af te smeken en om te bidden tegen het 'onheil dat over het land komt'.

Biddend is er gelopen vanuit de Stadszending naar het Plein. De druk op de economie van het land, de gevolgen van de sterk devaluerende SRD voor de samenleving en het bedrijfsleven, de luider wordende protestacties tegen president Desi Bouterse en zijn beleid, zijn enkele van de redenen voor het organiseren van de verootmoediging. Overtuigd van het Woord, met name 2 Kronieken 7 vers 14 die aangeeft dat God het land zal herstellen als het volk de verkeerde paden verlaat en zich voor Hem verootmoedigen, hebben de gelovigen de daad bij het woord gevoegd. De actie is georganiseerd door Evangelische Gemeente Bribi Ministries, onder leiding van apostel Irma Gimith-Woerdings.

Op het Plein heeft een groot aantal mensen het gebed op papier gezet. De vastgelegde gebeden zijn, nadat er aarde uit alle districten is bijgevoegd, in het midden van het Onafhankelijkheidsplein begraven. Daarna is een petitie bij de Allerhoogste ingediend. “We hebben ons uitgesloofd met vele plannen die niet van U zijn. Wij hebben gedwaald met als gevolg het inkrimpen van onze economie, faillissement van onze natie, waardoor wij nu geld buiten moeten lenen van de Caribische Ontwikkelingsbank, de IDB en de Wereldbank. We belijden de afspraken met het IMF die wij maakten zonder U eerst te raadplegen,” luidt een stuk uit de petitie. “Toch smeken wij U Here, dat het grote verderf dat tegen ons staat afgewend wordt, sta de verderver der volken niet toe tegen ons op te komen en Suriname tot een woestenij maakt.”

De gelovigen zijn vol overgave 'eensgezind op de bres gegaan voor de natie'. Er is geroepen tot God dat er een ommekeer komt in de harten van president Bouterse, ministers, Assembleeleden, directeuren en andere leidinggevenden. Er is verder gebeden voor eenheid, voor vernieuwing, tegen corruptie en andere machten die het land in de greep houden en is geproclameerd dat Suriname in de overwinning zal staan. “Suriname, if un’ no drai un’ no man tek a lai,” drukt Gimith de bevolking op het hart. “Er is iets zeer ernstig onderweg. Voer je gebeden op want er is maar één weg van ontkoming, dat is de weg van genade die de Heer misschien opengelaten heeft.” Gimith deelt mee dat de komst van het onheil zich met een storm zal manifesteren. “Bigin set’ yu srefi want het komt eraan maar Genade kan pus’ eng gwe.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May