Hi-Jet schenkt ambulance aan ‘s Lands Hospitaal
21 May 2016, 15:41
foto
Jerrel van Embriqs van Hi-Jet overhandigt de ambulance aan Soenita Nannan Panday, medisch directeur 's Lands Hospitaal. (Foto's: Raoul Lith)


‘s Lands Hospitaal heeft van Hi-Jet Helicopters Services een ambulance gekregen. “We hebben een probleem met ambulances die nodig zijn voor patiënten die liggend vervoerd moeten worden,” legt medisch directeur, Soenita Nannan Panday-Gopising van het ziekenhuis uit. Zij zegt dat de ambulances belangrijk zijn voor zowel acute en niet-acute patiënten. De niet-acute patiënten worden met de ambulance gebracht voor een foto of een behandeling die niet in ‘s Lands Hospitaal mogelijk is.

De ambulance wordt ook voor vervoer ingezet bij acute overplaatsingen van patiënten die voor gecompliceerde behandelingen elders naartoe moeten. Het onderhoud van de vorige ambulances werd veel te duur, en er is op zoek gegaan naar samenwerkingsverbanden met andere ziekenhuizen, zegt Nannan Panday.

Het ziekenhuis heeft reeds acht maanden geen ambulance. De donatie van Hi Jet is mede door inzet van kinderarts Frederika Morpurgo tot stand gekomen. De waarde van de ziekenauto is 60.000 euro. Jerrel van Embriqs, van Hi-Jet, benadrukt dat de ambulance een waarde heeft van ‘mensenlevens’. Het is een fully loaded ambulance, en het is niet te betalen. Hij zei tijdens de overhandiging van de sleutels van de ambulance, dat ‘s Lands Hospitaal het hart is van alle ziekenhuizen en dat zijn bedrijf altijd garant zal staan om hulp te verlenen. Volgens Nannan Panday heeft Oliemaatschappij Petronas ook een ambulance aan het ziekenhuis toegezegd die in juni verwacht wordt.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May