SPONTANE | US op verschillende locaties te zien
21 May 2016, 02:48
foto
Kinderen praten met elkaar over de kunstwerken in Tori Oso. (Foto: Ada Korbee)


De expositie SPONTANE | US is tot en met 29 mei in Tori Oso en nog drie locaties te zien. Kunstwerken van EdKe, de naam waarmee Miguel Keerveld vanaf 2004 zijn kunstwerken signeert, en anderen met wie hij samen heeft gewerkt, zijn te zien. Daarnaast zijn er ook werken van kunstenaars met wie hij zich verbonden voelt door de thema’s in hun werk. Donderdag vond de opening plaats van in Tori Oso.

EdKe is gefascineerd door de inheemse en Afrikaanse cultuur en dit vertaalt zich in enkele werken. Vooral maskers komen tot uiting. Dakaya Lenz gebruikt natuurlijke vormen en adinkra symbolen uit de West-Afrikaanse Ashanti-cultuur en bij Fabian de Randamie zijn het de yoga-houdingen die hem raken. Damien Wolf - een make up artist waarmee hij nu ruim twee jaar kennis en ervaring uitwisselt - laat in deze tentoonstelling op twee locaties werk zien dat uit de ontmoeting met EdKe is voortgekomen.

Coachen met kunst
Tijdens zijn opleiding intuïtief coachen bij de AICOS (Academie voor Intuitieve Coaching en Ontwikkeling Suriname) reist EdKe samen met anderen. Als kunstenaar ziet hij veel gelijkenissen in het gebruiken van kunst bij het coachen op hart-niveau. 'Je bent als kunstenaar uiteindelijk bezig je gevoel te volgen', is de overtuiging waarmee EdKe volwassenen en kinderen meeneemt. Enkele weken geleden plaatste EdKe een oproep op Facebook voor een leegstaande ruimte voor een expositie met werken van hemzelf, bevriende kunstenaars en kinderen met wie hij de afgelopen maanden werkte. Zijn oproep resulteerde in het spontane aanbod van 6 locaties waarvan hij er 4 uitkoos voor de expositie SPONTANE | US. Deze locaties zijn niet eerder als expositieruimte gebruikt en dat is juist wat de kunstenaaar aantrekt. Zoals hij in zijn werk nieuwe thema’s kiest, in zijn donkere werken ook het licht laat binnenkomen, richt hij zich ook op nieuwe mogelijkheden om anderen, de kracht van kunst en samenwerken te laten zien en ervaren.

Naast Tori Oso zijn werken te zien in Felisa Gallery, in de Wijngaardestraat, bij Gudrun N.V. aan de Nassylaan en bij Souposo aan de Costerstraat. Openingstijden zijn van 18 tot 21 uur, met uitzondering van Souposo, waar de werken gedurende hun openingstijden te bezichtigen zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May