80 grondbriefjes uitgereikt in Brokopondo
20 May 2016, 22:43
foto
Minister Steven Relyveld van RGB reikt grondpapieren uit in Brokopondo. (Foto: RGB)


Bij de uitreiking van grondpapieren in Brokopondo vrijdag, werd door alle sprekers benadrukt dat zij geen grond moeten verkopen. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft 80 gronddocumenten uitgereikt aan de bewoners van Brokopondo. Het gaat om 46 toewijzingsbeschikkingen en 34 stuks bereidverklaringen.

“No ser a gron”, werd de nieuwe grondeigenaren op het hart gedrukt, meldt RGB. Volgens minister Steven Relyveld, ging er een gedegen onderzoek aan vooraf voordat overgegaan kon worden tot uitgifte van de terreinen. Dit, omdat in een district als Brokopondo rekening gehouden dient te worden met een aantal zaken, zoals de uitgegeven concessies, de dorpen in dit district en het traditioneel gezag. De bewindsman gaf ook aan dat er steeds aan de bel werd getrokken door districtscommissaris, Yvonne Pinas, en de Assembleeleden Frederik Finisie en Wendell Asadang. Een belangrijke instantie die in Brokopondo een stuk perceel toegewezen heeft gekregen, is het Psychiatrisch Centrum Suriname om een psychiatrisch medisch centrum op te zetten in het district.

Er zijn nog eens 80 aanvragen uit dit district die behandeld moeten worden. Ook hieraan zal er met voortvarendheid gewerkt worden, beloofde de minister. Hij deelde mee dat hij binnenkort weer in Brokopondo aanwezig zal zijn samen met zijn collega’s van Regionale Ontwikkeling en Landbouw, Veeteelt en Visserij, omdat er nog twee grote projecten in het vooruitzicht zijn.
DC Pinas geeft aan dat het vroeger zo was dat bij de uitgifte van gronden, het traditioneel gezag niet werd gekend. Echter zegt zij dat minister Relyveld bij de uitgiftes eerst het traditioneel gezag raadpleegt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May