Medisch Tuchtcollege kan nu aan de slag
20 May 2016, 02:42
foto
Leden van het Medisch Tuchtcollege samen met overheidsfunctionarissen op de groepsfoto. In het midden minister Patrick Pengel. Tweede van links voorzitter Anand Charan. (Foto: Volksgezondheid)


Het Medisch Tuchtcollege onder voorzitterschap van rechter Anand Charan is donderdagmiddag beëdigd op het ministerie van Volksgezondheid. De termijn van het vorige tuchtcollege is sinds 1 januari 2015 verstreken. Eventuele
klachten werden in behandeling genomen door de geneeskundig inspecteur, in deze de directeur van Volksgezondheid. Daarnaast is elke gezondheidsinstelling genoodzaakt over een klachtencommissie te beschikken.


De minister van Volksgezondheid Patrick Pengel en zijn collega van Justitie, Jennifer Van Dijk-Silos hebben vanaf hun aantreden er alles aan gedaan om bekwame leden voor dit college te identificeren, waarna de beëdiging kon plaatsvinden. De voorzitter en de leden werden beëdigd door de directeur van Binnenlandse Zaken, die gemachtigd is door de president, meldt Volksgezondheid.

Namens het college sprak de voorzitter zijn dank uit en gaf aan dat de komende
week de eerste zitting van het Medisch Tuchtcollege wordt gehouden. De stukken die er liggen, zullen in behandeling worden genomen. Minister Pengel zei te rekenen op de inzet en kundigheid van de voorzitter, de leden en de plaatsvervangende leden. En hij gaat ervan uit dat ze de functie op hoog niveau zullen realiseren.

Het Medisch Tuchtcollege bestaat uit: Mr. A. Charan (vz) Mw. Mr. S.M.
Chu, (plv vz), Mw. Drs. A Bueno De Mesquita-Voigt, Dhr. Dr. W. Jap Tjoen San (leden). De plaatsvervangende leden zijn: Mw. Drs. D. Ramautar-Gangaram Panday en Mw. Drs. F Henar-Karamat Ali. Als secretaris van dit college wordt aangesteld Mw Mr. M.E Van Genderen-Relyveld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May