Drie horen strafeis van een jaar in diefstalzaak
20 May 2016, 15:14
foto


Ricardo P., Shequil V. en Cyril O. hebben elk een jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, tegen zich horen uitspreken. De drie mannen wordt diefstal door inbraak verweten. Zij maakten SRD 1.100 en USD 300 buit. Het dievenijzer van het keukenraam werd opengebroken en de verdachten verschaften zich toegang tot de woning.

Een buurvrouw merkte op dat het raam openstond en stelde de benadeelde hiervan op de hoogte. De politie rukte uit en ging op onderzoek. Buren hadden verklaard dat een Toyota Vitz op en neer reed en dat de bestuurder twee mannen had afgezet bij de woning. Shequil V. had de twee anderen daar afgezet. De politie stopte hem en hij legde uit dat hij twee mannen bij de woning afgezet had. De politie betrapte de andere twee op heterdaad.

De mannen verklaarden dat zij een man over de schutting zagen springen en dat hij het raam opengelaten had. Hij was een zwerver. Zij gingen naar binnen om een kijkje te nemen en zagen toen het geld op tafel. Dit namen ze weg. Op dat moment kwam de politie aan.

Bij de politie hadden de mannen een gedetailleerde verklaring afgelegd, maar op de rechtszitting kwamen ze hierop terug. Op 16 juni zullen de raadslieden aan het woord komen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May