Vlucht MS804 EgyptAir neergestort
19 May 2016, 08:34
foto
De route van vlucht MS804 van EgyptAir nadat het vertrok van Parijs onderweg naar Caïro. (Foto: Reuters)


Het toestel van EgyptAir met vluchtnummer MS804 is gecrasht, bevestigt de Franse president François Hollande. De Airbus A320 was opgestegen in Parijs en was op weg naar Cairo, toen het in de vroege ochtend van de radar verdween.

Aan boord van het toestel waren 66 passagiers, onder wie drie kinderen, zeven bemanningsleden en drie veiligheidsambtenaren, zegt EgyptAir. Kort nadat het vliegtuig het Griekse luchtruim had verlaten, is het van de radar verdwenen. Volgens president Hollande bevestigt alle informatie dat het toestel is neergestort.

Een grootscheepse zoek- en reddingsoperatie is aan de gang op de Middellandse Zee. Griekse en Egyptische strijdkrachten zijn betrokken bij de operatie. Frankrijk heeft aangeboden om boten en vliegtuigen te sturen om te helpen bij de zoekactie.

Franse en Egyptische functionarissen weigeren vooralsnog uitspraken te doen over de oorzaak van de crash. Onder de passagiers waren er 30 Egyptenaren, 15 Franse burgers en één Brit. Hoewel er nog geen bewijs is van een kwaadaardige aanval, komt het schrikbeeld van terrorisme onvermijdelijk op bij de jongste tragedie in de luchtvaart, zegt BBC-beveiligingscorrespondent Frank Gardner.

Het is pas zeven maanden geleden dat de IS-groep een Russisch passagiersvliegtuig boven de Sinaï naar beneden heeft gehaald. IS heeft gezworen Egypte en de westerlingen die het land bezoeken, aan te vallen. EgyptAir zegt dat het vliegtuig op een hoogte van 11.300m was, toen het kort daarna van de radar in het Egyptisch luchtruim verdween.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May