Bond Milieu-inspecteurs in actie
18 May 2016, 04:32
foto
David Bakker, voorzitter van de bond van Milieu-inspecteurs (archieffoto)


De Bond van Milieu-inspecteurs is in actie. Er wordt tot 11.00 uur administratief werk verricht. Bepaalde vitale diensten, zoals controle op de haven, hebben nog dispensatie, maar de acties worden verscherpt als de directie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) geen uitvoering geeft aan de opdrachten van de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken.

De bond onder leiding van David Bakker zei op een persconferentie dat het probleem van de vervoerstoelagen gedeeltelijk is opgelost, terwijl het probleem van uitbetalen van overuren nog steeds speelt. Ook bevorderingen van milieu-inspecteurs blijven uit. Deze zaken werken demotiverend op de leden. De bond vindt dat er geen enkele andere mogelijkheid is om de zaken, waar de leden recht op hebben, af te dwingen dan het voeren van acties.

Vandaag zal er een algemene ledenvergadering worden gehouden. De zaken zullen voorgelegd worden aan de leden. Indien besloten wordt om het werk neer te leggen, zullen de gevolgen niet te overzien zijn, zeggen Bakker en bondsadviseur Alessandro Spong. Wanneer milieu-inspecteurs de schepen niet meer zullen inspecteren, zal de schade niet te overzien zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May