Vrijspraak voor stiefvader in zedenzaak
17 May 2016, 11:11
foto


Jerry T. (39) is op de rechtszitting van maandag vrijgesproken door rechter Ingrid Lachitjaran. Hij werd ervan beschuldigd dat hij ontucht gepleegd had met zijn toenmalige negenjarige stiefdochter. De kantonrechter kwam niet tot het wettig en overtuigend bewijs in de zaak en de man werd meteen vrijgesproken van de algehele tenlastelegging. De kantonrechter constateerde dat er tegenstrijdige verklaringen waren in deze zaak.

De man had een relatie met de oma van het kind. Jerry T. had zelf ook een kind met de vrouw. Het meisje woonde bij haar oma, de partner van de Jerry T. Op een gegeven moment kwam er een einde aan de relatie met de oma, maar Jerry T. bleef de kinderen en het slachtoffer naar school brengen. Volgens het slachtoffer had de man vier keren seksuele handelingen met haar gepleegd. Hij bracht haar weg in zijn auto en gaf haar een tablet om in te nemen. Daarna kreeg zij slaap.

De kantonrechter voerde aan dat de verklaringen van het kind tegenstrijdig waren. Dan had zij verklaard dat ze in slaap was gevallen en niet wist wat hij haar aangedaan had. Een andere keer verklaarde zij dat ze wel zag dat hij seksuele handelingen met haar pleegde. Ze voelde daarna pijn aan haar anus en constateerde dat hij haar daar misbruikt had.

Uit het medische rapport is gebleken dat er niets mis is met de anus. Er zijn twee medische verklaringen die tegenstrijdig zijn. Uit een van de verklaringen blijkt dat het maagdenvlies van het kind nog in tact is. Uit het tweede rapport wordt aangegeven dat dat niet meer het geval is. Op 15 augustus vorig jaar is er aangifte gedaan dat de man seksuele handelingen met het meisje had gepleegd. Toen het tweede rapport opgemaakt werd, had het meisje geen contact meer met hem. De kantonrechter besloot de man naar huis te sturen. Hij werd door advocaat Lygia Palmburg bijgestaan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May