'Vernieuwing Politiebond' wil stemming moties vandaag
17 May 2016, 00:01
foto
Sergio Gentle, Raoul Hellings en Mielando Atompai, trekkers van de groep 'vernieuwing SPB'


De groep 'vernieuwing Surinaamse Politie Bond' is opnieuw naar de rechter gestapt. Gevraagd wordt aan de kortgedingrechter om het bestuur te verplichten om moties die eerder ingediend zijn, voor te leggen aan de algemene ledenvergadering. De vergadering van de SPB is voor vandaag 12.00 uur uitgeschreven. De zaak is gezien het spoedeisend karakter in behandeling genomen door rechter Alida Johanns. Vanmorgen wordt er vonnis geveld in deze zaak.

De eisers Mielando Atompai, Sergio Gentle en Raoul Hellings hebben de rechter gevraagd om niet toe te staan dat bij de stemming van de moties, een lid voor meerdere leden kan stemmen. Ook wordt aan de rechter gevraagd dat moties die aan alle formele en materiële eisen voldoen, in stemming worden gebracht. De algemene ledenvergadering mag ook niet zonder toestemming van de leden worden verdaagd.

Op 12 april waren er twee moties ingediend. Het ging om een motie van wantrouwen en om het afzetten van het bestuur onder leiding van Robby Ramjiawan. Het bestuur heeft de moties niet in behandeling genomen. De trekkers van de beweging gingen naar de groene tafel, maar verloren de rechtszaak. Nu wordt aan de rechter gevraagd om het bestuur te veroordelen om de moties te behandelen vandaag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May