Schade aan meer dan tien huizen door rukwinden
16 May 2016, 00:00
foto
De brandweer bezig met noodhulp aan de
Rembrandstraat in Paramaribo noord.


Meer dan tien huizen hebben schade ondervonden door rukwinden die zondagmiddag ontstonden tijdens fikse regenbuien. Het gaat om Paramaribo-noord, Beni's Park en Weg naar Zee. Kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zegt aan Starnieuws dat er noodhulp wordt geboden.

De brandweer, politie en bestuursdiensten hebben gelijk aangepakt, zegt Slijngaard. Een vrouw van 71 jaar was behoorlijk in de war geraakt van de situatie en moest worden gekalmeerd. Slijngaard heeft zich op diverse plekken georiënteerd. Naast daken van huizen en een kippenren, zijn ook diverse bomen ontworteld. Aan de Ringweg zijn billboards ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch beschadigd.

Districtscommissaris Jerry Miranda zegt aan Starnieuws dat de bestuursdienst samen met Openbare Werken dagenlang in de weer is om het probleem van overtollige water op te lossen. Er is in korte tijd heel veel neerslag gevallen de afgelopen dagen. Op verschillende plekken zijn er maatregelen getroffen waardoor het water snel kan wegstromen. In sommige gebieden, zoals Charlesburg, moet er nog een oplossing worden gevonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May