Guyanese dominantie bij 10 km Telesur snelloop Nickerie
15 May 2016, 02:22
foto


De Guyanese atleten hebben ook de Telesur 10 kilometer snelloop in Nickerie op hun naam geschreven. Op de eerste plaats is geëindigd Cleveland Forde, nummer twee is Cleveland Thomas en de derde plaats is voor Winston Missigher.

Ook bij de vrouwen wint Guyana. Ashanti Scott eindigde op de eerste plaats. Ilsida Toemere van SNL kwam als tweede vrouw binnen, Carolien Marlet werd eerste bij de dames 45+.

Bij de jongens junioren ging de Guyanees Odwin Tudor als eerste over de eindstreep, gevolgd door Gilberto Aloeboetoe en Ivano Tolie van Suriname.
Bij de meisjes junioren eindigden Andrea Forster op de eerste plaats, gevolgd door Claudrice Mckoy, beide uit Guyana en de derde plaats was voor Stefania Wielzen uit Suriname.

De deelnemers aan de snelloop konden elkaar in de volgende categorieën bekampen: junioren jongens en meisjes, senioren dames en heren, 35 plus, 45 plus, en 55 plus, zowel bij de dames als de heren.
Na de prijsuitreiking was er een afterparty met optredens van de muziekformatie Kasimex House band en andere Surinaamse artiesten.
Er waren meer dan 1700 deelnemers bij de 5 km wandel- en trimloop.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May