Parelhuis verdiept zich in stimulans kinderen
15 May 2016, 04:14
foto
Collage workshop het Parelhuis, verzorgd door 'Su Friends of Conscious Discipline'. Het gaat om een project van JCI SYMA.


Medewerkers van het Parelhuis hebben tijdens een workshop zich verder verdiept in hoe zij de ontwikkeling van de kinderen beter kunnen stimuleren. Het initiatief voor dit project komt van JCI SYMA. De training is verzorgd door Su Friends of Conscious Discipline. Het Parelhuis is een instelling voor kinderen besmet met het hiv-virus waarvan de ouders de zorg voor hen niet kunnen dragen. Het tehuis biedt aan zestien kinderen onderdak.

De trainers Karina Jap a Joe en Bella Fernandes maakten tijdens de workshop die vrijdag werd gehouden, duidelijk dat kinderen zich het best ontwikkelen wanneer zij zich veilig en geliefd voelen. De workshop is gebaseerd op het internationale programma van Becky Bailey: Conscious Discipline. Door het wetenschappelijk onderbouwd programma wordt uitgelegd hoe essentieel aanraking en (vriendelijk) oogcontact tussen verzorger/ouder en kind, zijn. Door deze elementen in rituelen te incorporeren die op een speelse manier worden uitgevoerd en met volledige aandacht van de verzorger, komen er hormonen vrij die de hersenontwikkeling bevorderen. Daartoe leerden de negen verzorgsters van het Parelhuis op welke manier zij spelletjes en liedjes met de kinderen kunnen doen om hen te stimuleren.

Weerbaar maken
Ellvirah Zevenbergen, die als pedagoog verbonden is aan het Parelhuis, geeft aan blij te zijn met de workshop en dat het geleerde absoluut toegepast zal worden in de praktijk. Zij is vooral dankbaar omdat de kinderen deze extra zorg en aandacht uiteraard nodig hebben.

Karina Jap a Joe, Coach & counsellor Su Friends of Conscious Discipline is enthousiast over datgene wat zij heeft kunnen overdragen aan de verzorgsters tijdens de workshop. Een van de sterke aspecten van het programma vindt zij dat het programma helpt om kinderen sociaal weerbaar te maken. Een niet weg te denken element voor de kinderen van het Parelhuis.

De workshop is onderdeel van het project van JCI SYMA, een jongeren organisatie die zich inzet voor duurzame oplossingen in de samenleving. JCI voert dit project uit met het oog op de Sustainable Development Goals en Corporate Social Responsibility van de organisatie en van andere organisaties. Het project is tweeledig en wordt deze week voortgezet met een gezellige dag voor de kinderen van het Parelhuis bij zwembad De Spetter. Het geleerde zal dan in de praktijk worden getoetst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May