President krijgt protestbrief via zijn directeur
13 May 2016, 12:38
foto
De leiders van de protestmanifestatie en aanhang op weg naar de president.
(Foto's: Raoul Lith en René Gompers)


De petitie van delen van de vakbeweging en het bedrijfsleven bestemd voor president Desi Bouterse is in ontvangst genomen door Eugene van der San, directeur van het kabinet van de president. Hij beloofde de petitie zo snel mogelijk te zullen overhandigen aan de president die niet aanwezig was. Gevraagd wordt om de verhoging van de stroomtarieven terug te draaien. De indieners zijn ook tegen het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De opgekomen massa werd bij het Kerkplein toegesproken door Claudette Etnel van C-47, de voorzitters Sham Binda van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos), Wilgo Valies van de Bond van Leraren en Robby Berenstein van C-47.

De organisatoren van de protestmanifestatie hadden minstens 10.000 mensen verwacht. Volgens Berenstein is de target gehaald, maar de opkomst was volgens diverse schattingen lager. De organisatoren voerden aan dat werknemers ook geïntimideerd zijn. De directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken heeft de werknemers schriftelijk meegedeeld dat er geen toestemming wordt gegeven om de protestmanifestatie bij te wonen.

Binda, Valies en Berenstein zeiden dat dit het begin is van de strijd. Zij hebben aangegeven dat reeds afgesproken was dat er geen tweede verhoging van de stroomtarieven zou komen. Toch is dit eenzijdig besloten door de regering. Het is niet duidelijk welke afspraken de regering gemaakt heeft met het IMF. Er is geen communicatie hierover met de samenleving. Het crisisplan is ook nog niet gepresenteerd, terwijl een samenhangend programma tot nu toe ontbreekt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May