Massaal protest tegen verhoging stroomtarieven en IMF
13 May 2016, 11:02
foto
Actievoerders eisen terugdraaien van de stroomtarieven. Zij protesteren tegen het IMF en de verhoogde kosten. (Foto's: Raoul Lith en René Gompers)


Grote groepen mensen hebben zich verzameld bij het Kerkplein. Het verkeer in de binnenstad zit volkomen vast. Mensen uit diverse delen van het land zijn toegestroomd naar de protestmanifestatie. De organisatoren van de manifestatie zijn tevreden met de opkomst maar verwachten nog meer mensen.

De mensen klagen over de vele verhogingen die worden doorgevoerd door de regering. Zij vinden dat het leven ondraaglijk is geworden. Een deel van de mensen dat deelneemt aan de manifestatie, eist het aftreden van de regering, terwijl vakbondsleiders aangeven dat het gaat om een protest tegen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de verhoging van de stroomtarieven.

Het officiële programma moet nog beginnen. De massa zal worden toegesproken door diverse toppers van de vakbeweging en Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May