Vernieuwingsbeweging politiebond verliest rechtszaak
12 May 2016, 15:22
foto
Robby Ramjiawan, voorzitter SPB


De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft het kort geding dat de vernieuwingsbeweging had ingediend, gewonnen. Alle primaire vorderingen van de vernieuwingsbeweging zijn afgewezen. De groep is veroordeeld om de proceskosten te betalen, die op nihil zijn gesteld. Robby Ramjiawan, voorzitter van de SPB zegt aan Starnieuws dat de organisatie geschaad is door de actie van deze groep. "Het recht heeft gezegevierd," stelt Ramjiawan.

De vernieuwingsbeweging heeft een kort geding aangespannen om af te dwingen dat het bestuur de moties, ingediend op de laatst gehouden algemene ledenvergadering in april, behandelt. De rechter heeft de vordering afgewezen.

Ramjiawan zegt dat het bestuur zal werken aan het herstel van de aangerichte schade aan de bond en het Korps Politie Suriname. Hij heeft ook een kort geding ingediend tegen de vernieuwingsbeweging wegens belediging en smaad. Ramjiawan is beschuldigd van malversaties en hij zou de 'grootste schurk zijn die de politiebond ooit heeft geleid'.

De voorzitter van de SPB hoopt dat deze zaak ook gauw wordt afgerond. De zaak is al uitgeprocedeerd. De bond heeft voor 17 mei een reguliere algemene ledenvergadering die al gepland was.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May