WOVS steunt actie niet, leden zijn vrij
12 May 2016, 14:19
foto


De Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) loopt morgen niet mee in de protestactie. “De WOVS gaat op dit moment niet meedoen met de actie. Individueel zijn de winkeliers en ondernemers vrij om eraan deel te nemen,” zegt secretaris Stephen Lee aan Starnieuws. De overige verenigingen van winkeliers doen wel mee met de protestmanifestatie. .

Lee geeft aan dat er gesprekken lopen met de regering over de stroomverhoging. “Als gesprekspartner wensen we die via dialoog op te lossen. Straatacties ondernemen ziet de WOVS als laatste keuze.” De vereniging wil graag weten hoe de kostprijs van 1 kHw is opgebouwd. “Vandaar uit kunnen wij dan de reële energie prijs narekenen.” Volgens de secretaris hebben de EBS en de minister van Handel en Industrie geen duidelijkheid kunnen verschaffen over de opbouw van energie, gezien er steeds nieuwe tarieven komen.

De WOVS hanteert een ander actiestrategie naar de regering. Zij kiest voor een model om zo min mogelijk destabilisatie te veroorzaken, maar dat toch effect zal hebben. “Het is nu niet het moment om de winkels te sluiten, waarbij de onkosten steeds doorlopen zoals huur, energie en arbeidskrachten. De winkelier zal inkomsten derven en zijn financiële ruimte wordt nog beperkter.”

Lee benadrukt de ernst van de situatie. De consumenten merken al dat bepaalde winkels door hun voorraden zijn. Zij hebben geen financiële ruimte doordat alle nutsvoorzieningen verhoogd zijn en daartegenover is er een significante daling van de koopkracht.

De vereniging informeert haar leden hoe met de dure energie om te gaan en te bezuinigen. Zo wordt advies gegeven over het aantal lichtpunten vervangen door Ledverlichting. Minder in te kopen zodat ze niet met dood kapitaal zitten of met niet verkochte vervallen producten. Hij vindt het jammer dat de winkeliers geen fonds hebben om deze periode te kunnen overbruggen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May