Noersalim wil klachten over CBB bij de bron aanpakken
11 May 2016, 22:24
foto
Minister Mike Noersalim spreekt de afdelings- en bureauhoofden van het CBB toe. (Foto: Biza)


Bureau- en afdelingshoofden van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), zijn vorige week bij elkaar gekomen om te praten over een betere onderlinge communicatie. Dit is nodig voor een verbeterde dienstverlening van het CBB naar het publiek. Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) zegt dat er intensief gewerkt moet worden om de oorzaak van klachten rondom de dienstverlening van het CBB, zoveel als mogelijk weg te werken.

De meeting was een initiatief van de afdeling Paspoorten van het CBB en had onder meer als doel, om bestaande knelpunten rondom de afhandeling van een paspoort en de akten van de Burgerlijke Stand, weg te werken. Volgens Herel Bodeutsch, hoofd van deze afdeling, zijn er nog steeds onduidelijkheden rond de aanvraag van paspoorten. Het is gebleken dat de gegevens op de authentieke akten, die nodig zijn voor de aanmaak van een paspoort, soms onvolledig zijn, met alle gevolgen van dien wanneer een paspoort wordt aangevraagd.

Orlando Kuisch, hoofd van de afdeling Registers en Kantmeldingen, gaf toe dat er op de diverse bureaus van burgerzaken (BvB) wel eens fouten worden gemaakt bij de opmaak van authentieke akten. Dit is niet altijd de schuld van de ambtenaren. Wanneer iemand onjuiste gegevens doorspeelt aan de betrokken BvB-medewerker, dan zullen er bij verificatie van de akten inderdaad verschillen worden geconstateerd, zegt Kuisch.

Burgers komen soms met onjuiste documenten bij de dienst en zorgen zelf voor ongerief. Noersalim is van mening dat het CBB zoveel mogelijk knelpunten moet wegwerken. Vanuit Biza zijn er reeds maatregelen getroffen om de communicatie met en naar de burgers toe te verbeteren, onder meer door voorlichtingsprogramma's via diverse traditionele media en social media. Ook tussen en binnen de diverse afdelingen en secties van Biza wordt gewerkt aan een betere communicatie.

De medewerkers van het CBB en de BvB’s beschouwden de bijeenkomst als zeer nuttig. Zij kijken uit naar de vervolgmeeting, om zodoende zoveel mogelijk bruikbare oplossingen aan te dragen voor de besproken knelpunten, zegt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May