Rosebel produceert eigen drinkwater
11 May 2016, 11:41
foto
General-manager van Rosebel, Suresh Kalathil, neemt een watervulstation in gebruik. (Foto's: RGM)


Rosebel Gold Mines (RGM) produceert zijn eigen drinkwater, Kiiki, uit waterbronnen op het complex. Het bedrijf heeft gisteren de automatische watervulstations in gebruik genomen.

Er zijn negen actieve waterbronnen op Rosebel met een jaarlijkse productie van ongeveer 200.000 m³ water voor eigen gebruik. Een modern proces voorziet in het pompen, zuiveren en geschikt maken van het water voor gebruik op het bedrijfscomplex. De wasserij, keuken en wasruimtes maken ook gebruik van dit watersysteem. Het bedrijf en externe organisaties testen het water op regelmatige basis om de kwaliteit te garanderen, zegt Rosebel in een persbericht.

De watervulstations vervangen het bottelen van het water in flessen en de distributie daarvan naar de verschillende keukens en lunchrooms op het bedrijfscomplex. Het water kan nu rechtstreeks worden getapt bij de bijvulstations die op alle openbare en werklocaties zijn geplaatst.

Met de introductie van zijn Kiiki-water heeft Rosebel herbruikbare waterflessen ter beschikking gesteld van zijn werknemers. Het bedrijf wil hiermee het gebruik van PET-flessen drastisch verminderen op zijn complex. De naam Kiiki voor het Rosebel-water staat voor bron of oorsprong in het Saramaccaans, wat verwijst naar zuiver bronwater.

General-manager Suresh Katathil ziet dit project als een uitstekend voorbeeld om met innovatieve mogelijkheden de effecten van de bedrijfsactiviteiten op het milieu te minimaliseren. Hij streeft ernaar om op korte termijn het gebruik va PET-flessen volledig uit te bannen op het bedrijfscomplex.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May