NH zal voorstel KKF over stroomtarieven bestuderen
11 May 2016, 06:25
foto


Het bestuur van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) heeft dinsdag een goed gesprek gehad met een regeringsdelegatie over de energietarieven. Starnieuws verneemt dat er voorstellen zijn gedaan over de kostprijs van de stroomtarieven. De kostprijs is door de KKF verder aangescherpt.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft de KKF-delegatie beloofd dat de voorstellen verder zullen worden uitgerekend en bestudeerd. Nadat de berekeningen zijn gemaakt, zal de regering opnieuw contact maken met het KKF-bestuur. Het gesprek is wederzijds als productief ervaren.

De KKF had president Desi Bouterse een brief geschreven om verder van gedachten te wisselen over de stroomtarieven. In de delegatie van de KKF was ook opgenomen ex-vicepresident Robert Ameerali, die zich jaren verdiept in het energievraagstuk. Hij adviseert het KKF-bestuur.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en Ravaksur hadden ook een aparte brief gestuurd naar de president. Zij worden maandag ontvangen. Intussen zijn de vakbeweging, politieke partijen, bedrijfslevenorganisaties, 'Wij Zijn Moe' en anderen aan het mobiliseren voor de protestmanifestatie die voor vrijdag is gepland tegen de verhoging van de stroomtarieven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May