Militairen volgen landbouwcursussen
10 May 2016, 23:12
foto
De militairen kijken naar de aaltjes bij antroewaplantjes in de tuin van het Agrarisch Bedrijf van het NL. (Foto's: LVV)


40 manschappen van het Nationaal Leger (NL) volgen vanaf vandaag diverse landbouwtrainingen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Zij zullen werken in het Agrarisch Bedrijf te Von Freyburg in Saramacca. De militairen volgen, onder meer, trainingen over plantenkas, gewasbescherming en composteren. Er zullen drie plantenkassen worden opgezet.

Het Agrarisch Bedrijf levert groente en fruit aan alle hoofdkeukens van het NL. Momenteel wordt op zes (6) hectare grond diverse groenten en fruit geteeld, waaronder peper, antroewa, zoete patat (bataat), cassave, tayerblad en papaja. LVV ondersteunt het Agrarisch Bedrijf sinds 2015. Na diverse oriëntatiebezoeken zijn er trainingen verzorgd aan daar werkende militairen. Het bedrijf heeft ook diverse middelen gehad van het ministerie zoals waterpomp, grasmaaimachine, meststoffen en plantmaterialen.

Vandaag is het leren telen in een plantenkas verzorgd. Na de theorieles is een oriëntatiebezoek gebracht aan de reeds aangelegde tuinen. Door de aanhoudende regen is veel aanplant verloren gegaan, wat ook het werk op de tuinen bemoeilijkt. Ook zijn er aaltjes geconstateerd bij de antroewaplantjes.

Onder begeleiding van de voorlichters zullen de aangetroffen problemen worden aangepakt en plantenkassen worden opgezet. Een andere stagnatie voor de uit te voeren werkzaamheden is het tekort aan gereedschappen en meststoffen, zegt de voorlichting van LVV.

Na de landbouwkennisoverdracht, volgen trainingen van het Onderdirectoraat Veeteelt. Majoor Fernando Reyme, hoofdverantwoordelijke van het Agrarisch Bedrijf van NL, geeft aan dat het bedrijf ook interesse heeft in pluimvee, melkvee en varkensteelt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May