Raadsman Matawlie wil vrijspraak in doodslagzaak
10 May 2016, 19:18
foto


Raadsman Hemradj Matawlie heeft op de rechtszitting van maandag aangevoerd dat zijn cliënt Harrykish B. uit noodweer gehandeld heeft. Hij heeft zichzelf verdedigd tijdens het gevecht. Tegen de verdachte heeft het Openbaar Ministerie zes jaar celstraf geëist. Hij wordt verweten dat hij het slachtoffer, Malcolm D. de doodslag heeft toegebracht met een eind hout. Dit gebeurde op 27 juni vorig jaar in het district Nickerie aan de Annastraat. Diverse personen en getuigen zijn gehoord in deze zaak en zij hebben allen aangegeven dat de verdachte de fatale slag heeft toegebracht.

De advocaat voerde aan het slachtoffer alcohol op had en daarna naar het feestje is gegaan om de oude vete met de werkgever van de verdachte uit te vechten. De schoonmoeder van de werkgever was jarig. Hij stond samen met de verdachte en nog twee andere werknemers langs de straat voor de woning van zijn schoonmoeder te praten. Malcolm D. kwam naar hem toe en klaagde over de verdachte, terwijl een zoon van Malcolm D. juist ruzie zocht met de verdachte. Het slachtoffer was aan het uitschelden en een van de andere werknemers stootte hem opzij. Het slachtoffer ging weg en kwam met een eind hout terug. De schoonmoeder rende nog achter het slachtoffer aan en zij werd geraakt met het hout. De werknemers vielen het slachtoffer toen aan en probeerden het eind hout afhandig te maken. Malcolm D. ging toen weer weg. Volgens de werkgever zou hij daarna weer teruggekomen zijn en er ontstond een woordenwisseling tussen hem en de verdachte.

De verdachte had in eerste instantie het feit bekend, maar op de zitting kwam hij terug op zijn verklaringen. Hij beweerde dat hij het eind hout van het slachtoffer afpakte en dat hij toen op het harde wegdek viel. Volgens hem was die val fataal voor het slachtoffer. Alle getuigen verklaarden dat de verdachte de laatste slag had toegebracht, nadat de ruzie bijgelegd was. Volgens de raadsman is nergens uit het onderzoek gebleken dat de verdachte de fatale slag heeft gebracht. Ook vroeg de advocaat zich af of er sprake is van opzet. Hij voerde aan dat er geen sprake kan zijn opzet tot doodslag. Het slachtoffer was drie keren gevallen en was door verschillende personen geslagen. Op 13 juni zal deze zaak verder behandeld worden. De verdachte wordt bijgestaan door de advocaten Matawlie en Raoul Lobo.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May