COL houdt spoedbijeenkomst over protestmanifestatie
10 May 2016, 05:15
foto
Hugo Blanker, voorzitter van de COL.


De besturen van de lidbonden van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) zullen woensdag in een spoedvergadering bijeenkomen. C-47 heeft de COL uitgenodigd op een bijeenkomst die met verschillende organisaties is gehouden maandag, over het terugdraaien van de verhoogde stroomtarieven. Hugo Blanker, voorzitter van de COL, zegt dat de besturen van de lidbonden worden geraadpleegd, voordat er een besluit wordt genomen.

Het hoofdbestuur van de COL heeft besloten in te gaan op een telefonische uitnodiging in het C 47 gebouw. Adviseur Romeo Chin A Loi is naar de vergadering afgevaardigd om zich te oriënteren. Het hoofdbestuur van de COL is intussen uitgebreid geïnformeerd over de bijeenkomst. Het gaat om deelname aan de protestmanifestatie over de verhoging van de energietarieven.

Blanker deelt mee dat het hoofdbestuur besloten heeft om de besturen van de lidbonden te consulteren, voordat een besluit wordt genomen over deelname van de COL aan de manifestatie van vrijdag. "Wij vertegenwoordigen in elk geval een kwalitatief deel van de landsdienaren, de met hen gelijkgestelden en parastatale instellingen. Wij hebben onze structuren en verkiezen eerst hen te consulteren," stelt Blanker. Op de vergadering zal een standpunt worden ingenomen.

Intussen is het duidelijk dat de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en De Moederbond, niet deelnemen aan de manifestatie. Zij zullen hun leden ook niet oproepen om deel te nemen aan de protestmanifestatie. De Bond van Leraren heeft zijn leden opgeroepen om de scholen om 10.00 uur te verlaten. Het gaat om leraren van de middelbare scholen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May