Verdachte gehoord in zaak dodelijke steekpartij
10 May 2016, 11:22
foto


Sanjaykoemar T. (42) wordt ten laste gelegd dat hij op 7 februari Moreno Mijnals (27) met een scherp voorwerp om het leven heeft gebracht. De vechtpartij vond plaats op het Hanna's Lustproject. Moreno werd per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij de volgende dag de geest gaf. De twee hadden mot, omdat het slachtoffer de verdachte SRD40 moest betalen. Rechter Sieglien Wijnhard heeft in deze zaak op de rechtszitting van maandag, de verdachte gehoord.

De verdachte verklaarde dat hij het slachtoffer een dag van tevoren zag. Hij vroeg naar zijn geld en het slachtoffer zei dat hij hem later zou betalen. De volgende dag zag de verdachte hem weer en vroeg hem weer om zijn geld. Het slachtoffer had het geld niet. Later in de middag zag hij het slachtoffer en liep naar hem toe. Hij ging naar binnen en pakte een balk. Hij sloeg de verdachte ermee. Volgens de verdachte trok hij een schaar en wilde hem verwonden ermee. Hij probeerde de schaar afhandig te maken, maar uiteindelijk werd het slachtoffer ermee geraakt.

Kantonrechter Wijnhard confronteerde hem met verklaringen van getuigen. Ze vroeg aan de verdachte hoe de schaar ineens in zijn handen was. Sanjaykoemar T. ontkende de schaar in zijn bezit gehad te hebben. Ook hield de rechter hem voor dat het obductierapport aangeeft dat het slachtoffer een rechte steekverwonding had die met veel kracht was toegebracht. Ook vond de officier van justitie het niet normaal dat de verdachte het slachtoffer met een balk zag aankomen en toch bleef staan. De verdachte verklaarde dat hij het slachtoffer als een broertje beschouwde.

De getuige had verklaard dat hij op die bewuste dag samen met het slachtoffer was. Op een gegeven moment hoorde hij Sanjaykoemar T. gillen tegen Moreno dat hij zijn geld terug wilde. Zij raakten in een worsteling en het slachtoffer sloeg de verdachte met een stok. Zij raakten wederom in een gevecht. Daarna rende het slachtoffer op het erf en pakte een balk. Maar, hij werd tegengehouden. Toen zag de getuige dat het slachtoffer bloedde. Hij was geraakt in zijn buikstreek.

De andere getuige vertelde dat hij bezig was soep klaar te maken voor zichzelf en het slachtoffer. Toen kwam de verdachte en vroeg naar zijn geld. Volgens deze getuige had het slachtoffer het geld niet om te betalen. Hij ging de straat op en sloeg de verdachte met een stok. Zij begonnen te vechten. Moreno rende het erf op en wilde met een balk terug gaan. Hij werd tegengehouden door de getuige. Hij zag Moreno bloeden en bracht hem naar AZP. Wel zag de getuige dat de verdachte een schaar in zijn hand had en die wegstopte in zijn broekzak. Op 13 juni zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May