Twintig maanden voor het kappen van slachtoffer
10 May 2016, 08:13
foto


Martino W. heeft van rechter Sieglien Wijnhard een celstraf opgelegd gekregen van twee jaar en acht maanden, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook krijgt de man psychologische behandeling gedurende zijn detentie. De veroordeelde heeft het slachtoffer met een houwer gekapt. Het slachtoffer zou weggerend zijn met een deel van het geld van de verdachte. Dit maakte hem woedend en hij ging over tot het feit.

De kantonrechter voerde aan dat je boos mag worden als iemand geld van jou afpakt, maar je zou niet mogen kappen. Deze handeling is niet goed te praten. Officier van justitie, Astrid Niamat, had een celstraf van drie jaar geëist. Raadsman Headley Derby die Martino W. bijstond, voerde aan dat zijn cliënt samen met de verdachte geld was gaan pinnen. Een deel van het geld viel op de grond en het slachtoffer raapte dit op, maar weigerde om het bedrag af te staan. Hij vond dat het zijn geld was en rende ermee weg. De verdachte werd woedend en kapte hem met de houwer.

Uit het psychiatrische rapport blijkt dat Martino W. al zeven jaren lang behandeld wordt voor geestesstoornissen. Hij is tweemaal opgenomen. Hij is drugsgebruiker. Ten tijde van het delict was hij onder behandeling van de arts. Het rapport stelt dat Martino W. niet gehandeld heeft uit de psychose.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May