Brunswijk: ABOP ondersteunt terugdraaien stroomtarief
09 May 2016, 12:33
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


De ABOP gaat de protestmanifestatie van vrijdag ondersteunen, omdat de tweede verhoging van de stroomtarieven de hele samenleving raakt. "Er is niet vooraf met de partij afgestemd door C-47, maar wij kunnen wel achter het doel staan om de tarieven terug te draaien," zegt partijvoorzitter Ronnie Brunswijk in een reactie aan Starnieuws. De VHP, NPS en Pertjajah Luhur hebben eerder te kennen gegeven de eendaagse protestmanifestatie te ondersteunen.

Brunswijk zegt dat ABOP niet bezig is om "de regering naar huis te sturen, daarom brengen wij geen mensen op straat om 'Wij Zijn Moe' te ondersteunen. Die groep wil dat de regering aftreedt. Wij zijn nog niet zover. Maar de stroomtarieven moeten teruggedraaid worden, daarom ondersteunt ABOP de manifestatie," verduidelijkt de partijleider het standpunt.

"Nogmaals wil ik benadrukken dat de ABOP geen samenwerking zal aangaan met de NDP. De ABOP zit in de oppositie deze regeertermijn en gaat niet met de NDP in zee," stelt Brunswijk. Hij geeft toe onlangs een gesprek te hebben gehad thuis bij president Desi Bouterse. "Dat gesprek ging over het thuiszetten van meer dan honderd mensen van de ABOP. De mensen verliezen hun baan en dat kan niet. Daarover heb ik met de president gesproken. Ik zal elke keer als het nodig is of als de president overleg wil met hem praten. Daar is niks mis mee. Hij is de president van het land," merkt Brunswijk op. "Als het nodig is, zeg ik ook in De Nationale Assemblee dat ABOP niet met NDP gaat samenwerken om in de regering te komen nu," stelt de sterke man van ABOP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May