Martinique wint tweede Grand Prix wielerwedstrijd
09 May 2016, 01:32
foto
Hervé Arcade heeft de tweede Grand Prix regionale wielerwedstrijd gewonnen. (Foto's: René Gompers)


Martinique heeft de tweede Grand Prix regionale wielerwedstrijd gewonnen. Hervé Arcade heeft vanaf het begin bewezen de beste en snelste fietser van het vierdaags toernooi te zijn. Op de Grand Prix de la Cooperation Regionale is een afstand van ruim 600 km in vier etappes tussen Iracoubo, Frans-Guyana en Paramaribo afgelegd. De wedstrijd is geëindigd aan de Waterkant waar ook de prijzen, in de stromende regen, zijn uitgereikt.

Aan het toernooi hebben negentig wielrenners verbonden aan 16 verenigingen meegedaan. Arcade van de Madinina Bikers uit Martinique, is de drager van de gele en de groen trui geweest. Geel, omdat hij de leider in het algemeen klassement was, legt Deisré Eendracht, technisch commissaris van de Surinaamse Wielren Unie, uit. “De drager van de gele trui is de man met de snelste tijden in de algemene klasse. Groen, omdat hij de meeste punten heeft gehaald in dezelfde klasse.” De groene trui heeft hij veroverd van de Frans Guyanees Patrice Ringuet. Christian Lavenette, eveneens een Frans Guyanees, is de drager van de Roze trui, de leider in de U23 klasse.

De Grand Prix werd gedomineerd door de Fransen. Suriname en Guyana hebben elk met een team meegedaan. Orville Hinds uit Guyana heeft de laatste etappe Albina-Paramaribo op zijn naam geschreven. Shaquille Royer is uitgeroepen tot de beste fietser in de jeugdklasse. Het Surinaamse team bestond uit: Orsen Awanna, Shaquille Royer, Ruben Vismale, Jaleel Macrooy en Kenrick Sahadeo. Eendracht is tevreden met de inzet van het team. “Er zit wat in voor Suriname in de wielersport,” merkt hij op. “Wij doen het heel goed in individuele sporten. Ik zeg niet dat we de collectieve sporten aan een kant moeten zetten, maar het zou heel goed zijn als we meer aandacht besteden aan deze typen sport.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May