Deva Boys nog steeds aan kop bij Eerste klasse SVB
08 May 2016, 08:32
Koploper van de topsectie Deva Boys wint van Santos in Nickerie.

Santos heeft zaterdag in het kader van de topsectie voetbal op bezoek gehad koploper uit de SVB Eerste klasse, Deva Boys uit Commewijne. De uitspelende ploeg won met 2-1 van Santos. Deva Boys begon de wedstrijd aftastend, waarbij af en toe met lange ballen kansen werden gecreëerd. Toch was het Santos die via de speler Otniel Koulen het eerste doelpunt scoorde in de 22e minuut. Deva Boys werd hierna wakkergeschud want in de 35e minuut was het Akoela Debolha die de stand op gelijke hoogte bracht:1-1. Dat werd ook de ruststand.

Na de rust kregen beide ploegen kansen, maar benutten die niet tot Debolha in de 62e minuut via een rebound op de doelman wist in te tikken: 2-1.
De ploegen kwamen niet meer tot scoren. Deva Boys wint de wedstrijd met 2-1.

De nieuwe trainer van Santos, Ferdinand Kemble, heeft bij zijn eerste optreden te maken gehad met een verloren partij. Hij geeft aan dat de trainingen niet optimaal zijn bezocht en de spelers in principe op het veld het werk moesten doen om te voorkomen dat de wedstrijd uit handen werd gegeven. Er zijn enkele dekkingsfouten gemaakt en die moeten gecorrigeerd worden.

De winnende trainer van Deva Boys, Soekerie Sawirjo, geeft aan dat zijn ploeg een slechte voorbereiding had naar deze wedstrijd toe omdat zij niet echt kon trainen. De meeste voetbalvelden waren onbespeelbaar. Bovendien heeft Deva Boys ook te kampen met blessures. Zo was de eerste doelman niet in het spel en de spelers moesten voorzichtiger spelen. Sawirjo heeft de opdracht gegeven om te winnen en dat is gebeurd, dus hij is tevreden met de uitslag.

De andere uitslagen van de eerste klasse SVB:
PVV - Voorwaarts: 0-1
Papatam-Amerdeep: 4-1.
Amerdeep is afgereisd met 8 man en tijdens de wedstrijd is een speler uitgevallen bij de stand van 4-1 voor Papatam in de 55e minuut.
De wedstrijden Boma Star - SNL en West United - A Coconut zijn vanwege slechte conditie van de voetbalvelden afgelast.
Caravan - Jong Rambaan: wordt zondagmiddag afgewerkt in het Ronnie Brunswijkstadion te Moengo.