Santokhi: CHS en coalitie hebben zelfde gedragslijn
08 May 2016, 04:58
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


VHP-voorzitter Chan Santokhi vindt dat het Centraal Hoofdstembureau zich heel duidelijk opstelt als een politiek instrument van de regering. "Er wordt alles aan gedaan om het vonnis van de rechter niet uit te voeren. CHS staat niet boven wet en recht. Wij leven in een rechtsstaat niet in een machtsstaat," benadrukt Santokhi tegenover Starnieuws.

De politicus constateert dezelfde gedragslijn ook bij de voorzitter van De Nationale Assemblee. "In alle haast wordt de nieuwe ontwerpwet over het terugroepen van volksvertegenwoordigers op de agenda geplaatst voor dinsdag. Deze ontwikkelingen brengen Suriname regelrecht naar de afgrond. Wij verworden tot een machtsstaat, alleen maar om enge partijpolitieke belangen te behartigen," vindt de VHP-voorzitter.

Ook Marinus Bee, waarnemend fractieleider van ABOP, fronst zijn wenkbrauwen over de vergadering die uitgeschreven is voor dinsdag. Hij haalt aan dat het volk in enorme nood verkeert. De regering is nog steeds niet met het crisisbeheersingsplan gekomen dat steeds wordt beloofd. "In plaats dat de coalitie de regering dwingt om eindelijk te komen met het plan, houdt zij zich bezig met de Terugroepwet. Is dit niet belachelijk?" vraagt Bee zich af.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May