Hooghart: Manifestatie is om macht terug te krijgen
08 May 2016, 01:54
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), vindt dat de protestmanifestatie die vrijdag gehouden wordt, alleen maar bedoeld is om de macht weer in handen te krijgen. Hooghart voert aan dat de oproep van C-47 voorzitter Robby Berenstein aan ambtenaren om hun werkplek om 10.00 uur te verlaten en te komen demonstreren, ronduit hypocriet is. "Wat heeft Berenstein gedaan voor de ambtenaren? Wie is hij om hen op te roepen?," zegt Hooghart om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Hooghart brengt in herinnering dat hij jarenlang heeft gezegd dat de subsidie bij de EBS moest worden afgebouwd. "Mensen die kapitaalkrachtig zijn, werden gesubsidieerd door de overheid, terwijl zij de meeste stroom gebruiken. Met de koersontwikkeling is de verhoging op een moeilijk moment gekomen, maar de regering heeft ervoor gezorgd dat de meeste huishoudens niet worden getroffen. Deze maatregelen zijn nodig."

Hooghart merkt op dat CLO de C-47, ook toen de Surinaamse Partij van de Arbeid, in de regering zat nooit afvallig is geweest. De CLO heeft steeds ervoor gekozen om de strijd van de arbeiders te ondersteunen, ook toen Berenstein Assembleelid was namens SPA. "Nu staat Berenstein aan de kant van het kapitaal, want de stroomrekening van de arbeiders is niet verhoogd, maar juist van de mensen die het kunnen betalen. In plaats dat hij aan de kant staat van werkers om de werkgevers te dwingen om de kosten niet te verhalen op de samenleving, gaat hij samen met hen demonstreren," stelt Hooghart.

De CLO-voorzitter merkt op dat Berenstein de kant van Wilgo Valies kiest, "die steeds de ambtenaren heeft verraden". Hooghart vindt dat Valies elke keer terwijl gezamenlijk gesproken wordt, voor zijn eigen groep opkomt. Dat is nu ook weer gebeurd. De Bond van Leraren nam samen met Ravaksur deel aan de besprekingen met de regering en kwam ineens met andere eisen en is apart gaan onderhandelen.

"Ravaksur gaat nu juist demonstreren tegen een regering die gezorgd heeft voor een sociaal zekerheidsstelsel. Dat is 45 jaar niet gerealiseerd, ook niet toen de SPA in de regering zat. Het gaat alleen om de macht, daarom doen de oppositionele politieke partijen ook mee. Men wil koste wat het kost, de macht overnemen en maakt misbruik van de situatie. Er is nu geen ontwikkelingshulp. De regering moet ervoor zorgen dat Suriname uit de crisissituatie komt. In plaats dat iedereen samenwerkt, wordt samen met het kapitaal gedemonstreerd," stelt Hooghart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May