DNA dinsdag bijeen over initiatiefwet terugroeping
07 May 2016, 10:38
foto
De Nationale Assemblee komt dinsdag bijeen om met als hoofdagendapunt over de terugroeping van volksvertegenwoordigers.


De Nationale Assemblee komt dinsdag om 12.00 uur bijeen. Op de agenda staat 'Behandeling van de ontwerpwet houdende gronden en procedureregels voor de terugroeping van volks-vertegenwoordigers'. Het gaat hier om een initiatiefwet die ingediend is door coalitieleden.

Deze ontwerpwet is ingediend nadat in De Nationale Assemblee onder andere voorzitter Jennifer Geerlings-Simons opmerkte dat de bestaande wet aan alle kanten rammelt. Jarenlang was het politieke partijen niet gelukt om leden op basis van de bestaande wet terug te roepen.

Het is de Pertjajah Luhur, VHP en NPS nu wel gelukt. Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn teruggeroepen. Het Centraal Hoofdstembureau is veroordeeld om te voorzien in de vacature. Hierna kunnen de hoofdstembureaus van respectievelijk Wanica en Saramacca bijeenkomen om de volgende kandidaat voor gekozen te verklaren. In de plaats van Sapoen schuift Barkat Mohabali (VHP) op in Wanica. In Saramacca is Prim Sardjoe (NPS) die in de plaats van Chitan moet komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May