'Regering moet IMF uitleggen; stroomverhoging kan niet
07 May 2016, 06:54
foto
Robby Berenstein, voorzitter C-47 tevens coördinator Ravaksur. (Foto: Raoul Lith)


Robby Berenstein, voorzitter van C-47 en coördinator van Ravaksur, vindt dat de regering aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) duidelijk moet maken dat de tweede verhoging van de stroomtarieven niet te dragen is. "De regering moet de durf hebben om het IMF dat uit te leggen. Wij zijn niet tegen het IMF maar wel tegen de voorwaarden," stelt Berenstein in gesprek met journalisten na de besturenvergadering die vrijdag werd gehouden.

De vakbondsleider stelt dat een brede protestmanifestatie gehouden wordt vrijdag op het Kerkplein. Om tien uur moeten mensen hun werkplek verlaten om deel te nemen aan de protestbijeenkomst. Er worden gesprekken gevoerd met verschillende organisaties, waaronder het bedrijfsleven, de bushouders, de boerenorganisaties, ngo's en de Bond van Leraren. "Wij zullen ook ambtenaren oproepen om deel te nemen aan de nationale manifestatie," deelt Berenstein mee.

Berenstein benadrukt dat de regering duidelijk gemaakt wordt dat de verhoogde stroomtarieven teruggedraaid moeten worden. Er is geen samenhangend pakket gepresenteerd, waardoor de verhoging op een ad hoc maatregel lijkt. Maar al zou de verhoging deel uitmaken van het eisenpakket van het IMF, dan nog is het niet draaglijk, betoogt de vakbondsleider. De regering moet het IMF duidelijk maken dat onder andere voorwaarden samengewerkt kan worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May