DA'91 fel gekant tegen verhoging stroomtarieven
06 May 2016, 23:14
foto


(Aangeboden)

DA’91 spreekt zich fel uit tegen de ondoordachte verhoging van de stroomtarieven op 1 mei j.l. Behalve het éénzijdige besluit van de regering om tot verhoging van de EBS- tarieven over te gaan, hetgeen in schril contrast is tot de steeds geuite kreet van “samen doen”, merken wij dat zij op sluwe wijze op 1 mei, Dag van de Arbeid, ons heel volk, en de arbeiders in het bijzonder, een klap in het gezicht hebben gegeven met de gigantische verhoging van de energietarieven. De bewering dat slechts 25% van de bevolking deze verhoging zal ervaren is tot op heden niet bewezen aan de hand van harde cijfers!

Het uitblijven van daadwerkelijk onderzoek naar vermeende corruptieve handelingen bij de EBS en het nalaten van het gezond maken van het bedrijf zijn duidelijke signalen dat het niet verwachtbaar is dat het verkwistend beleid bij de EBS zal verminderen. Een gegarandeerd effect van de ondoordachte verhogingen is dat de kwaliteit van het leven van de totale Surinaamse samenleving ernstig zal devalueren zoals reeds met de SRD gebeurd is.

Verarming door structureel wanbeleid
De ellende die door de huidige regering over het volk wordt uitgestort is het resultaat van het structureel wanbeleid van regering Bouterse I en Bouterse II. DA’91 is vastbesloten met alle andere Surinamers zich te blijven verzetten tegen dit wanbeleid.

DA’91 wil het volk erop wijzen dat de verhogingen niet zullen stoppen met de stroomtarieven, aangezien ook het andere nutsbedrijf, SWM, om de hoek staat te wachten om de watertarieven te verhogen. Het verhogen van de energietarieven zal derhalve een domino-effect hebben op alle geledingen van onze samenleving. Nu al is duidelijk dat een grote groep van kleine ondernemers, voornamelijk jonge en pas beginnende ondernemers, hun bedrijven zullen moeten sluiten met als resultaat niet alleen de doodsteek van hun droom, maar het brodeloos raken van vele gezinnen met alle gevolgen van dien.

Het zuiver op populisme gestoeld sociaal beleid van de regering Bouterse, heeft niet alleen geresulteerd in devaluatie van de SRD, maar ook verslechterde gezondheidszorg en vernietiging van de koopkracht van alle burgers, in het bijzonder senioren burgers, mensen met een beperking en alle andere kwetsbare groepen.

Het enthousiasme waarmee de huidige regering ons land wil plaatsen in de handen van het IMF is ongeëvenaard en kan slechts vertaald worden als een enorme wens om wederom de beschikking te krijgen over valuta in contanten, welke overigens niet het volk ten goede zal komen. Er zijn voorbeelden te over in onze wereld van wat het lot van een volk is wanneer haar leiders slechts uit het enge belang van behoud van politieke en financiële macht, de keus maken het volk voor generaties in buitenlandse schulden te jagen.

Suriname kan en moet beter!
DA’91 roept de Surinaamse bevolking op zich niet te laten verdelen onder andere op basis van etniciteit, inkomen of geloof, doch zich te verenigen in het belang van een Suriname waar we allemaal goed en gelukkig met elkaar kunnen leven. We moeten alle progressieve krachten bundelen en afrekenen met diegenen die profiteren van de armoede van ons volk en er bewust op gericht zijn een verdere verarming actief inhoud te geven. Wij kunnen beter, moeten beter en zullen beter zijn! Laten wij tezamen inhoud geven aan een nieuwe politiek gekarakteriseerd door goed bestuur, een kritische geest en saamhorigheid onder ons allen!
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May