STVS-directeur met verplicht verlof
22 Nov 2010, 18:05
foto


De STVS-directeur Kenneth Oostburg is met verplicht verlof gestuurd door de raad van toezicht. De vicepresident en de raad hebben de ruimte nodig om belangrijke beleidsbeslissingen door te kunnen voeren. Een van de zaken die gerealiseerd zal worden, is de fusie tussen radio SRS en STVS. Oostburg heeft in het weekend zijn kantoor ontruimd.

De raad van toezicht, onder leiding van Vivian Gorden, vergaderde maandag de hele dag bij de STVS. Er zijn geen mededelingen gedaan aan het personeel. Oostburg heeft het personeel ook niet verteld dat hij met verlof is. Starnieuws verneemt dat de raad morgenochtend het personeel zal toespreken. Ook de bond, onder leiding van Murwin Leeflang, heeft voor morgen een vergadering uitgeschreven.

Oostburg had intussen een ruimte in het hoofdkantoor van de STVS in orde gemaakt voor de opvang van de ruim 25 personeelsleden en parttimers van SRS. Deze zender is zondag door de bliksem getroffen en is uit de lucht. Van de ruimte die de STVS-directie vrijgemaakt heeft, had Radio 10 vroeger ook gebruik van gemaakt. Het streven is erop gericht om SRS voor 25 november te verhuizen. Gerold Vliet is als gedelegeerd commissaris bij de SRS belast met de leiding. Hij kon nog geen concrete mededelingen doen.

Vicepresident Ameerali vindt dat de STVS getransformeerd moet worden van een traditioneel naar een modern televisiebedrijf. Dit zei Ameerali op 20 oktober, bij de herdenking van 45 jaar STVS. Om de nieuwe doelen van het station te kunnen halen, zal de kwaliteit van wat er al is, nog verder uitgebouwd moeten worden. De vicepresident zegt dat de STVS in staat is veel meer te doen dan alleen maar commercieel te draaien. “We moeten gaan doen waarvoor dit station is opgericht. De inkomsten en winsten hoeven niet als dividend uitgekeerd te worden aan de overheid, maar volledig worden geïnvesteerd in het bedrijf", aldus Ameerali.

STVS-directeur Kenneth Oostburg op 20 oktober, bij de viering van het 45-jarig bestaan van dit staatsmedium.
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September