PL, NPS en VHP bestuderen vonnis CHS
29 Apr 2016, 15:19
foto
Het vonnis uitgesproken door de kantonrechten vanmorgen. Het Centraal Hoofdstembureau is veroordeeld en moet voorzien in DNA-vacature.


De politieke partijen Pertjajah Luhur, VHP en de NPS hebben intussen het vonnis tegen het Centraal Hoofdstembureau (CHS) op schrift ontvangen. Het vonnis moet nu betekend worden aan het CHS, dat dan binnen zeven dagen in de opengevallen vacatures in De Nationale Assemblee moet voorzien. Kantonrechter Rewita Chatterpal stelt dat het aannemelijk is gemaakt dat de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan rechtsgeldig is.

Starnieuws verneemt van de leiding van de NPS dat het vonnis wordt bestudeerd. Door het besluit van de rechter krijgt de NPS een zetel bij. Prim Sardjoe die op de lijst van V7 op de tweede plaats in Saramacca is gekandideerd, zal opschuiven als CHS voorziet in de vacature. Chitan was lijsttrekker in Saramacca. In Wanica komt Barkat Mohabali (VHP) in aanmerking om Assembleelid te worden. De raadsman van de politieke partijen, Gerold Sewcharan, wil vandaag nog via de deurwaarder het vonnis betekenen aan CHS. De politieke partijen moeten hiertoe het groen licht geven.

De rechter stelt dat op basis van artikel 68 lid 1 van de Grondwet Sapoen en Chitan zijn teruggeroepen. Daarin is opgenomen wanneer het lidmaatschap van De Nationale Assemblee wordt beëindigd. Het CHS moet de proceskosten betalen van SRD 480 betalen. De dwangsom is gesteld op SRD 10.000 per dag, indien in strijd met het vonnis wordt gehandeld tot een maximum van SRD 500.000. De Staat is niet veroordeeld.

Het vonnis dat vanmorgen is gewezen, kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Vonnis_CHS.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May