Universiteitsbonden verlengen ultimatum tot maandag
29 Apr 2016, 16:58
foto
Vakbondsleider Hugo Blanker van de Werknemers Federatie Universiteit spreekt de medewerkers toe. (Foto: René Gompers)


“Als er maandag om 10 uur het salaris nog steeds niet is gestort, komen we weer hier bij de ingang protesteren,” kondigt Hugo Blanker, voorzitter van de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), aan. “Het is echt niet mooi om aan de vooravond van 1 mei (Dag van de Arbeid) zonder salaris te zitten.”

De bond Technisch- en Administratief Personeel, de Celos Werknemers Organisatie en de Bond Personeel Medisch Wetenschappelijk Instituut, hebben onder de paraplu van WFU vanmorgen een protestvergadering belegd omdat de lonen alweer niet op tijd zijn uitbetaald. Het gaat om salarissen van ruim 350 personen deelt Blanker mee. Normaal beschikt het personeel al op de 26e van de maand over zijn salarissen. In januari is er heel laat gestort. In februari en maart was vanwege de feestdagen al op de 22e uitbetaald. Er is donderdag gewacht tot 14 uur voordat besloten werd om in actie te gaan. Aan minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was een ultimatum gesteld tot tien uur.

De bonden zijn na een positief onderhoud met het universiteitsbestuur onder leiding van Jack Menke, getogen naar de ingang van het complex om te overleggen. Besloten is om het ultimatum naar maandag tien uur te verschuiven. “De inzet van het universiteitsbestuur, de ministers van Onderwijs en van Financiën die noopten ons om te zeggen van ‘okay, dan gaan we dat moment verschuiven.’ We wachten af tot maandag aanstaande om 10 uur. Als er nog niet is gestort komen we weer hier bij de ingang van de universiteit ongestoord vergaderen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May