Bonden universiteit vergaderen over laat uitbetalen salaris
29 Apr 2016, 00:00
foto


De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) houdt vrijdagochtend om 10.00 uur een gecombineerde algemene ledenvergadering bij de ingang van het universiteitscomplex. Het personeel is nog niet uitbetaald voor deze maand. Er is een ultimatum gesteld aan minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Als om 10.00 uur de werkers niet zijn uitbetaald, gaan de organisaties in protest.

De Bond Technisch- en Administratief Personeel, de Celos Werknemers Organisatie en de Bond Personeel Medisch Wetenschappelijk Instituut, zullen onder de paraplu van WFU de protestvergadering beleggen. Intussen heeft het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname onder leiding van Jack Menke, meegedeeld de besturen van de bonden om 9.00 uur te zullen ontvangen. Hierna zal aan de leden meegedeeld worden wat de stand van zaken is.

De WFU, onder leiding van Hugo Blanker, werd maandag door het universiteitsbestuur geïnformeerd dat de uitbetaling van de salarissen gevaar loopt. Direct hierna is er een spoedbrief geschreven naar minister Peneux, waarin geprotesteerd werd over de vertraging van de uitbetaling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May