Dialysecentrum en thuiszorg in Saramacca geopend
29 Apr 2016, 07:44
foto
In Saramacca is een dialysecentrum en thuiszorg geopend. (Foto's: RGB)


In het district Saramacca zijn donderdag de gezondheidscentra, Vakantie Dialyse Suriname en Mens & Zorg Thuiszorg, in gebruik genomen. Beide instellingen zijn in één gebouw ondergebracht aan de Paloeloeweg. Radjes Sewgobind, initiatiefnemer en motor achter dit project, benadrukte dat de twee centra voor zijn districtsgenoten een verlichting en besparing zullen zijn. Zij hoeven niet meer naar Paramaribo om te dialyseren.

Sewgobind is minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer dankbaar voor het ter beschikking stellen van een perceel. In de naaste toekomst zijn er ook plannen voor de bouw van een apotheek, een oogcentrum en een fitness faciliteit. Hij krijgt ook ondersteuning van gewezen Assembleelid Frits Moesafierhoesein (NDP).

Districtscommissaris Laksmienarain Doebay is ook blij met de komst van dit dialyse centrum en de thuiszorg. Hij heeft altijd gepleit voor het upgraden van district Saramacca. Er zijn plannen voor de bouw van een ziekenhuis.
Minister Relyveld zei dat vier maanden na de grondaanvraag, dit dialysecentrum en is opgezet. Hij is heel blij voor de bewoners van Saramacca en omliggende gebieden zoals Coronie en Wanica.

Raadsadviseur Jules Wijdenbosch verrichte namens de president de opening van van Mens & Zorg Thuiszorg. Relyveld opende het dialysecentrum. Alle sprekers en genodigden juichten het initiatief voor het opzetten van de centra toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May