Situatie AZP precair; Medisch Stafbestuur bezorgd
27 Apr 2016, 00:01
foto


De situatie in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is precair. Het Medisch Stafbestuur meldt aan zijn leden dat er slechts een voorraad van 1 tot 2 dagen is om op een verantwoorde en veilige manier zorg te bieden aan de medemens. Het Medisch Stafbestuur, het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname en stafbesturen van andere ziekenhuizen, zijn dinsdagavond bijeen gekomen om een plan van aanpak te formuleren in deze crisistijd.

Algemeen directeur van AZP, Antoine Brahim, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het ziekenhuis niet genoeg middelen heeft. "Het gaat om het oude probleem dat steeds terugkomt. De verzekeraars betalen laat en de tarieven zijn niet toereikend. Hierdoor is er een structureel tekort aan financiële middelen. Ook de steeds stijgende wisselkoers maakt de situatie erger, omdat een groot deel van de medicamenten en benodigdheden in het buitenland aangeschaft moet worden", verzucht Brahim. Hij benadrukt dat de acute zorg gegeven wordt.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid zegt het toe te juichen dat het Medisch Stafbestuur meehelpt denken hoe met oplossingsmodellen te komen. "Het is goed dat zij de koppen bij elkaar steken," merkt de bewindsman op. Hij is op de hoogte van de situatie en had dinsdag langdurig overleg met de directie en andere betrokkenen. Pengel zegt dat hij continu bezig is met de situatie.

Het Medisch Stafbestuur meldt zijn leden dat er crisisoverleg is geweest met de hoofden van de afdelingen Operatie Kamer, Intensive Care en Cardiologie. Er is nog geen oplossing op korte termijn. Het Medisch Stafbestuur is bijzonder bezorgd over de situatie en zal zijn leden op de hoogte blijven houden over de ernstige situatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May