Padvindersgroep na 30 jaar actief in Albina
26 Apr 2016, 20:47
foto
De padvinders hebben het strand van Albina opgeruimd. (Foto's: Padvindersgroep Albina)


Na bijkans dertig jaar heeft Albina weer een padvindersgroep. Er is gekozen voor dezelfde naam van de laatste groep die het grensplaatsje heeft gekend voor de Binnenlandse oorlog, Padvinder Groep Albina.

Voor de schotse das van het uniform van de padvinders is nagenoeg gekozen voor dezelfde kleur als dertig jaar geleden. Er is alleen een gele rand toegevoegd die de gouden toekomst van Albina weergeeft. De installatie van de groep op 17 april is bijgewoond door ongeveer 65 padvinders uit Paramaribo.

De groep heeft vijftien aspirant verkenners en elf welpen. De Padvinder Groep Albina wordt geleid door hopman Kenneth Pallees, akela Vanessa Parmanand en assistent-akela Raksha Rebecca Koina. Hopman Pallees ziet een partner in de verschillende diensten in het grensplaatsje. Samen met de bestuursdienst Albina, het Nationaal Leger Oost, de St. Gerardus- en Aaronschool, en de OS Albina wil hij werken aan de ontwikkeling en vorming van de jeugd aldaar.

Pallees gelooft er heilig in dat de padvinderij zal bijdragen aan de vorming en begeleiding van de jeugd. “Zeker in het kader van de criminaliteitsbestrijding is dit een manier om de jeugd van de straat te houden.” De groep heeft al diverse activiteiten ontplooid. Zo zijn er op Wereld Aardedag op 22 april schaduwbomen gepland op het terrein van de bestuursdienst Albina en op alle schoolterreinen. De bomen zijn gepland met de gedachte: “een padvinder zorgt voor de natuur.”

Ook St. Jorisdag op 23 april is herdacht. De padvinders hebben hun goede daad verricht in de vorm van schoonmaak van het strand. In totaal zijn 41 zakken zwerfvuil en petflessen opgeruimd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May