US$ 50 miljoen schuld betaald aan Republic Bank
26 Apr 2016, 04:33
foto


Uit de lening van US$ 86 miljoen van Oppenheimer Funds is US$ 50 miljoen betaald om de lening af te lossen bij Republic Bank van Trinidad. Deze lening is aangegaan op 24 april 2015. De lening was voor een jaar aangegaan met het doel om kapitaalsuitgaven te kunnen doen. Deze lening was voor een jaar aangegaan en moest uiterlijk eind van deze maand worden afgelost.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bevestigde op een vraag dat het gehele bedrag is besteed aan buitenlandse verplichtingen. Een deel van de lening is besteed aan de aandelen die Suriname heeft in de Merian goudmijn van Surgold, dochtermaatschappij van het Amerikaanse Newmont. Staatsolie heeft 20% van de aandelen betaald, maar kon de resterende 5% niet meer opbrengen. De Staat heeft besloten dit deel voor zijn rekening te nemen.

Hoefdraad merkte op dat de investering in de goudmijn op jaarbasis, afhankelijk van de goudprijs, tussen US$ 30 tot US$ 50 miljoen kan opleveren. Dit gedurende tien jaar. De regering heeft ervoor gekozen om deze investering veilig te stellen. De goudmijn gaat dit jaar nog in productie. Maandelijks wordt er US$ 9 miljoen betaald aan Surgold. Eind mei moet er weer betaald worden. De rest van de lening is ook besteed aan aflossingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May