Advocaat vraagt rechter niet mee te gaan met eis
26 Apr 2016, 06:27
foto


Tegen Martino W. heeft officier van justitie, Astrid Naimat, een celstraf van drie jaar geëist. De verdachte heeft het slachtoffer met een houwer gekapt. Het slachtoffer zou weggerend zijn met een deel van het geld van de verdachte. Dit maakte de verdachte woedend en hij ging over tot het feit.

Raadsman Headley Derby die de verdachte bijstaat, voerde aan dat zijn cliënt samen met de verdachte geld was gaan pinnen. Een deel van het geld viel op de grond en het slachtoffer raapte dit op, maar weigerde om het bedrag af te staan. Hij vond dat het zijn geld was en rende ermee weg. De verdachte werd woedend en kapte hem met de houwer.

Uit het psychiatrische rapport blijkt dat de verdachte al zeven jaren lang behandeld wordt voor geestesstoornissen. Hij is tweemaal opgenomen. Hij is drugsgebruiker. Ten tijde van het delict was hij onder behandeling van de arts. Het rapport stelt dat Martino W. niet gehandeld heeft uit de psychose. De raadsman vroeg om de verdere behandeling van de verdachte te blijven handhaven en vroeg kantonrechter Sieglien Wijnhard om niet mee te gaan met de strafeis van de officier. In zijn laatste woord vroeg de verdachte of zijn voorlopige hechtenis opgeschort kan worden. Op 9 mei doet Wijnhard uitspraak in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May