Cuba geeft groen licht aan Amerikaanse cruises
23 Apr 2016, 17:13
foto
Een cruiseschip in de wijk Oud Havana op 21 maart 2016. (Foto: Getty Images)


Cuba heeft een verbod op het binnenkomen en verlaten van het land door Cubanen via de zee opgeheven. Daarmee heeft Havana de weg vrijgemaakt voor hervatting van de cruises vanuit de Verenigde Staten.

Eén van de regels tijdens de Koude Oorlog was dat Cubanen het land alleen konden betreden en verlaten met het vliegtuig. Cruise-operator Carnival heeft toestemming gekregen van beide regeringen om te varen tussen Florida en Cuba.

Echter stond de maatregel nog recht overeind met het gevolg dat de cruisemaatschappij geen reserveringen van Amerikanen van Cubaanse afkomst kon nemen. Het bedrijf heeft daartegen geprotesteerd en dreigde zijn cruises uit te stellen, als Cuba zijn beleid voor binnenkomst van Cubanen niet veranderde.

De eerste Amerikaanse cruise naar Cuba in 50 jaar zal naar verwachting op 1 mei van Miami vertrekken met maximaal 704 passagiers aan boord. Vorige maand heeft president Barack Obama als tweede Amerikaanse president in de geschiedenis Cuba bezocht. Washington en Havana hebben vorig jaar hun diplomatieke betrekkingen hersteld. Dagen daarna heeft de Amerikaanse band Rolling Stones haar eerste concert gehouden in Havana.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May