2,5 jaar geëist tegen mishandelend neefje
23 Apr 2016, 12:48
foto


Reza K. staat terecht, omdat hij zijn deels verlamde bejaarde oom met een mes diverse keren heeft gestoken. Hem wordt poging tot doodslag verweten. Het slachtoffer was na het feit niet aanspreekbaar. Een buurmeisje trof hem badend in bloed op het erf aan.

De oude man zou naar de winkel gaan en Reza K. bracht hem zonder enige reden enkele messteken toe. Na zijn daad liet hij het mes op de grond vallen en liep zelf weg. Officier van justitie, Claudia Bruining, eiste een celstraf van 2,5 jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook heeft zij graag dat de man psychologische begeleiding krijgt.

De verdachte ontkent dat hij zijn oom neergestoken heeft. Het slachtoffer verklaarde dat hij plotseling werd aangevallen door Reza K. Hij kon geen weerstand bieden, omdat hij deels verlamd is. Ook heeft de verdachte hem vaker mishandeld. Het buurmeisje zag de verdachte weglopen na het feit.
Het psychiatrische rapport geeft aan dat de verdachte een gebrekkige ontwikkeling heeft. Verder heeft hij geen psychische stoornissen en kan het feit hem volledig aangerekend worden. Reza K. wordt bijgestaan door raadsman Hedley Derby. Op 5 mei zal de raadsman pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May