Van Dijk-Silos licht mensenrechtenrapport toe in Genève
23 Apr 2016, 19:07
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos


Suriname wordt op de 25e Sessie Universal Periodic Review in Genève, vertegenwoordigd door de minister van Justitie en Politie (Juspol), Jennifer van Dijk-Silos. De bewindsvrouw zal tijdens de bijeenkomst het mensenrechtenrapport van Suriname verdedigen en praten over de beleidsmaatregelen die het land neemt met betrekking tot Traffic in Persons.

Het is de bedoeling dat voorkomen wordt dat Suriname geblacklist wordt. Blacklisting zal tot gevolg hebben dat Suriname niet meer in aanmerking komt voor financiële leningen of schenkingen, zegt de voorlichting van Juspol. De minister is van 2 tot en met 13 mei in Genève. Gedurende de review wordt de voortgang over de uitvoering van de 65 aanbevelingen die eerder door de VN mensenrechtencommissie zijn gedaan en door de Staat Suriname zijn aangenomen, besproken.

Van Dijk-Silos zal op haar terugreis, ten behoeve van het Hof van Justitie van 7 tot en met 12 mei gesprekken voeren met de Raad van de rechtsspraak in Nederland. Zij zal daarnaast een oriëntatie hebben voor het instellen van een Raad voor de Kinderbescherming in Suriname. Tijdens haar bezoek aan Nederland zal een project van de Bibliotheek van Juspol, besproken worden.

De Universal Periodic Review is een mensenrechten mechanisme van de Mensenrechten Raad van de Verenigde Naties, met als voornaamste doel de verbetering van de mensenrechtensituatie van alle VN-lidstaten. Een belangrijk uitgangspunt hierbij betreft de gelijke behandeling van de lidstaten, zegt de Juspol-voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May