Bond Arbeidsinspectie schort actie op
22 Apr 2016, 19:23
foto


De bond Arbeidsinspectie heeft besloten zijn actie tot nader orde op te schorten. Hij geeft de minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, drie maanden de tijd om zijn gedane toezeggingen waar te maken.

Het personeel in dienst van Arbeidsinspectie was vanaf 14 april in actie. De werknemers werkten tot 11 uur. De bond heeft vandaag weer vergaderd met zijn leden en is er weer gediscussieerd over de toezeggingen van minister Moestadja.

De bewindsman heeft op woensdag 20 april gesproken met de bond en heeft enkele voorstellen gedaan om verlichting te brengen in de situatie van het personeel bij Arbeidsinspectie. “Na lange beraadslagingen is er door stemming besloten” de minister tot juli de tijd te geven zaken op orde te stellen.

De bewindsman heeft beloofd dat de bond bij de uitvoering van zijn integrale plan zal worden betrokken. Huisvesting, uitblijven van bevorderingen en gratificaties zijn problemen waartegen minister Moestadja aankijkt. Ook op het juridisch en medisch bureau, de administratie en de afdeling ICT van Arbeidsinspectie zijn er problemen die de bond heeft voorgelegd aan de minister.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May