Ondersteuningsgroep Bouterse laat zich horen
22 Apr 2016, 16:57
foto
Er komen steeds groepjes mensen bij voor de ondersteuning van de president op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto's: René Gompers)


"Ben je moe? Ga slapen!" wordt er geroepen vanuit de soundtruck. Langzaam rolt het muzikale gevaarte voort met een stoet van toeterende auto's achter zich. De manifestatie ter ondersteuning van het beleid van president Desi Bouterse is zojuist van start gegaan.

De demonstratie van ondersteuning valt samen met de presentatie van het crisis- en hervormingsplan van Bouterse. De mensen melden zich bij bosjes aan. Op het plein staan er vier grote tenten en twee kleinere voor drank. Enkelen komen met bordjes 'wi kon kraka yu baka' hun steun in vol paars ornaat betuigen.

"We zijn niet moe!" wordt er hier en daar in koor geroepen. " Ga zo door het volk staat aan uw zijde" staat er op een bord. "Wie een kuil graaft voor mijn president gaat er zelf in donderen," waarschuwt een andere. De menigte neemt tijdens de vragenronde toe en wordt luider. "We want Bouta, strei de fu strey un no sa frede!" wordt er gescandeerd. Over een uur of twee komt de actiegroep "We zijn moe" op dezelfde plek protesteren tegen het beleid van de regering...

De actiegroep heeft ambtenaren, studenten, taxihouders, landbouwers, de totale werkende klasse en de jeugd opgeroepen om deel te nemen aan de eendaagse vreedzame protestmanifestatie tegen het slecht beleid van de regering Bouterse. In een adem somt de actiegroep op hoge koersen, devaluatie, toenemende criminaliteit en de gang naar het Internationaal Monetair Fonds.

In het parlement heeft de president de contouren van het crisisplan uit de doeken gedaan. De parlementariërs krijgen de ruimte om door interrupties verduidelijking te vragen.

René Gompers


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May